Wedding Handlettering

Hooray, jullie gaan trouwen… Maar nu komen alle voorbereidingen! Een hele leuke voorbereiding is het uitzoeken van een trouwkaart en daarom nemen wij jullie mee in de nieuwste trend op het gebied van trouwkaarten en dat is Handlettering! De meeste koppels willen geen standaard trouwkaarten verzenden maar een kaart laten maken die helemaal bij jullie past. Dan hebben wij een leuke oplossing voor jullie want wij maken trouwkaarten op maat! Omdat deze kaarten echt met de hand worden geschreven is geen enkele trouwkaart hetzelfde!

Wat is het nou eigenlijk?

Handlettering is het tekenen van mooie letters in verschillende stijlen, kleuren en maten. Het zijn handgeschreven quotes of berichten met pennen, stiften of krijt. Je ziet het tegenwoordig in trendy kroegjes op een groot krijtbord, op Pinterest en Social Media ontkom je er niet meer aan! Handlettering is hip and happening! Wij kunnen natuurlijk niet achterblijven en bieden deze techniek nu ook aan voor het trouwkaart ontwerp. De kaarten zijn allesbehalve saai, ze zijn uniek en het is meer dan alleen typografie. Er worden ook teksten en illustraties gecombineerd.

En dan nu wat inspiratie:


Naast de trouwkaart zie je deze trend ook veel terug op andere bruiloft onderdelen. Je kunt handlettering op allerlei andere manieren terug laten komen denk bijvoorbeeld aan een welkomsbord of gebruik een spiege als welkomstbord bij de ingang van jullie bruiloft. Wat ook erg gaaf is, is om de menukaart en de naamkaartjes van de gasten te laten handletteren.



Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan en wellicht kunnen wij je helpen met het maken van een trouwkaart! Tot de volgende keer! Liefs Lobke en Nadine

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *